Okategoriserade

Vår vegetariska favoritpasta! Missa inte vår Pasta Capparis!

Genom alla år i köket med pastarätter hit och pastarätter dit så har vi i familjen äntligen korat, fram till idag, den absolut godaste pastakombinationen EVER! Men bäst av allt – den är extremt lättlagad. Lättlagad betyder dock inte att det går fort att tillaga den. Det som tar längst tid är den smakrika tomatsåsen som kommer att vara stommen i rätten men lägg tid på den så blir allt annat i rätten lätt, snabbt och perfekt!

Kombinationen av en djup smak i tomatsåsen tillsammans med det brynta smörsåsen med smörstekta kaprisen som steks krisp är fantastisk så jag misstänker att ni är intresserade hur jag gjorde?

Detta behöver du:
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 nypa chiliflakes eller efter smak
1 msk tomatpuré
1 burk hela tomater (gärna San Marzano tomater från Neapel)
1 smörklick
2 lagerblad
3 msk Olivolja Xtra Virgine
2 msk lag av kapris (vätskan i kapris-burken)
Salt & peppar
2 portioner Rigatoni från Barilla

5 msk brynt kapris & 50 gr brynt smör som garnering

Så här gör du:
Börja med att finhacka löken och vitlökarna lite grövre och lägg i en stekpanna eller wok med 2 msk olivolja. Löken ska svettas. Lägg sedan i chiliflakes för en mild hetta som alla klarar. Nästa steg är att lägga i tomatpurén. Det är viktigt att tomatpurén får stekas lite för att bli av med den bittra smaken och den blir istället sötare. Tillsätt sedan tomaterna på burk men innan, se till att ni hackar sönder tomaterna i burken med en smal och vass kniv eller sax. I med lagerbladen och salta och peppra lite och glöm inte lagen från kapris-burken, den ÄR umami-smaken i denna rätt. Låt stå på svag värme så att den småputtrar i ca en timme. Rör runt då och då och låt den reduceras. Innan den blir riktigt klar så ska en klick smör och 1 msk olivolja i för smakens och konsistensens skull.

Ta kaprisen från burken och lägg på ett papper så lagen dräneras bort. Ju torrare de är desto mindre vätska behöver kokas bort. Ta sedan en liten panna och smält 1 msk smör. Stek sedan kaprisen hårt för så får kaprisen en helt otrolig sälta samt att smöret går in i kaprisen – MAGISKT! Samtidigt som du steker kaprisen så lägger du rigatoni-pastan i en stort kokkärl med rikligt med saltat vatten.

Uppläggning
Blanda den avrunna pastan i en skål tillsammans med tomatsåsen och lägg sedan upp allt på en tallrik och garnera sedan med kaprisen och ringla sedan över det brynta smöret. Lite basilikablad och permesan-ost på toppen skadar inte.

Sådär! Detta är vår favorit-pasta alla kategorier som vi vill att alla ska prova åtminstone en gång!

ENJOY!

Dagens tips: Använd en spatel av silicon när ni lagar mat i köket. Det bästa redskapet i köket!

kaffe