Okategoriserade

Fisksoppa med saffran i höstmörkret

Jag älskar att laga mat med lax med tanke på dess goda hälso-egenskaper.

catering uppsala

Den här fisksoppan är en absolut favorit hos mig och är mycket lätt att laga och den är full av rika och nyttiga smaker! Vanligtvis är den här typen av fisksoppa gjord med vitt vin och fet grädde – så i hälsans namn och utan att kompromissa med smaken, har jag tagit bort vinet och ersatt grädden med en liten mängd creme fraiche! Detta beror på att saffranet lägger till en utsökt smak samt ger den en vacker, djup, och solgul nyans, perfekt rätt för hösten! En annan av saffranets viktigaste fördelar är att den är kalori-fri och har en hög andel mangan och en bra fördelning av C-vitamin.

Det här behöver du för 4 personer:
1 matsked god olivolja
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 färsk hackad röd chili utan frön
1 morot
8 små broccoli buketter
0,5 gr saffran i påse
2,5 dl vatten
1 msk fiskfond
2 matskedar creme fraiche
400 g laxfilé
100 g sockerärtor
1 basilika-bukett
1 citron

Så här gör du:
Hacka och steka 1 lök och 2 vitlöksklyftor i lite olivolja. Lägg i den rensade och strimlade chilin. Häll i vattnet, creme fraiche och tillsätt fiskfonden, saffran, strimlade morötter och låt det koka en stund. Tillsätt broccolin och laxen, skuren i bitar (3 × 3 cm). Koka upp och låt sjuda i ca 4-6 minuter. Garnera slutligen med sockerärtorna och en basilika-bukett Servera med  lite citronsaft på toppen.

Vi ses!