Okategoriserade

Jag verkligen älskar mat

Tänk så mycket vi kan lära oss när det kommer till mat.

Det finns massa bra kruser om mat för oss som gillar att laga mat. Vissa restauranger har kurser i mat för oss som är intresserade.

Man kan tex gå på kurs i både matlagning och vin. För på detta sätt får man lära sig hur man kombinerar rätt mat med rätt sorts vin. Det finns olika sorters vin också beroende på pris och kvalité. Du kan också ordna själv kurser om du anser dig vara duktig på att laga mat. Ordna också ett matkort så att du vet hur mycket du handlar och vad du gör med dina pengar.

Den bästa matlagningskursen har nog varit under en vintertid då jag fick laga saffrans biscotti som var supergoda. Då var vi nog ca 10 personer och detta var innan Corona. Nu när det är Corona så blir det mer digitala matlagningskurser. Det är kanske inte lika roligt men man lär sig massor även digitalt.

Dessa kurser är då billigare än om man inte behöver använda råvaror på plats utan använder sina egna råvaror då blir det billigare.

Så här gör du biscotti med saffran eller utan saffran

  1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln med skal i 5 – 10 minuter. Passa noga. Hacka mandeln grovt.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner i smeten. Blanda samman.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 4 längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
  6. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Lägg tillbaka på plåten och torka dem i ugnen ca 45 minuter. Skorporna ska kännas torra och du kan pudra dem med vaniljsocker i efterhand.