Inlägg

Tävla in att laga mat

När hösten är här kommer man se både i tv och nätet att många kockar tävlar i att laga god mat. Vissa anmäler sig till årets kock och då ska man skicka in bild på sin mat och recept. De tittar då först på din bild för att se om maten ser god ut. Steg 2 blir att de tittar på receptet för att se om konspirationen av produkterna kan skapa den perfekta goda maten.

Vet flera som har anmält sig till olika tävlingar och bästa rådet om man går vidare är att då använda sig utav kött från Dalsjöfors. De har de finaste kvalité gällande kött av olika slag.

Ett tips när man lagar kött är att man skär köttet i små bitar och steker bitarna väl. När man har stekt färdigt köttet så häller man i kokande vatten. Man kokar köttet tills att all vatten har sugits upp. På detta får man en mör och god kött som blir saftig. Många gör tvärtom och då blir köttet tort och svårt att tugga.

Dalsjöfors har kött från svenska gårdar av finaste och bästa kvalité som jag nämnde ovan.

Vill du komma undan lätt kan du köpa hem nedan hamburgare och göra hemmagjorda hamburgare av dem. Glöm ej då sallad, lök, bostongurka och stekt ägg. Finns inget godare än stekt ägg på en hamburgare med hemmagjorda pommes. Du kan också köpa färdiga pommes för att det ska gå lite fortare.

Hamburgare är premium som innebär då finaste kvalité av kött. Man får endast använda ordet premium om den har det bästa kvalité av produkterna. Du kan beställa hem flera pack av ovan hamburgare och bara sätta på grillen eller plattan hemma. Det går fort att steka dem och både vuxna och barn älskar hamburgare om du också lägger på lite salt och peppar. Oavsett vad man lagar så ska man aldrig glömma salt och peppar. Man ska även lägga salt och peppar om man gör en fruktsallad för att ta fram det bästa ur frukterna.

Gör du en fruktsallad så ska du sedan lägga allt i tunnbröd och vips så har du en förrätt också innan du äter varmrätten som blir hamburgare och pommes.

Grilla inte hamburgare för hårt så att det blir lättare att tugga. Du kan också ha på ost och då kan du välja lagrad ost så att smaken framträder ordentligt. Ju mer smak på osten desto godare bli själva uppsättningen av din hamburgare och pommes.