Okategoriserade

Mallorca del 2

Mallorca del 2!

I Dagens blogg får ni följa med till de magiska pärlor som vi besökte under våran resa till Mallorca.
Stundtals så vackert så man nästan tappar andan.

Vi valde att hyra bil ett par dagar för att enkelt kunna ta oss runt på ön. Det finns bra bussförbindelser, men friheten att ha egen bil är att rekommendera 😊
Vår roadtrip startade på östra ön, vi skulle besöka våra vänner som driver bar och livstilsboutiqe i den pittoreska hamnen Porto Petro.

Jag ville först besöka en vingård och titta på keramik, så vi började i Portol som är känt för sin keramik, mycket vackert att titta på. Sen gick färden vidare till vingården Bodegas Angel.
Där köpte vi 6 flaskor, två av varje (rött, vitt & rosé) mycket goda!

Vi beslutade oss för att därefter köra till den tjusiga hamnstaden Cala d’or för att inta födelsedagslunchen och fira älsklingens 54e snurr på klotet.
Valet föll på Michelin restaurangen Port Petit och det ångrar vi inte, full leverans på hela menyn. Så gott!

Efter maten blev det strandhäng på beachen innan en kort bilresa till våra fina vänner Jaakje och Erik på Poc a Poco bar & lifestyleboutique.Här kan man svalka sig med en god drink och sen shoppa riktigt fina kläder. Jag kan avslöja att jag köpte min outfit till bröllopsfesten i september.
I just love it 😍

Vi hade en mycket trevlig födelsedag med god mat och gott sällskap. Efter övernattning hos våra vänner styrde vi kosan mot västra ön längs kringelikrok vägar upp till vackra Valldemosa och Deia vidare till fina Soller där det blev lunch. Det går ett antikt tåg från Palma till Soller, som är jättemysigt att åka genom vackra apelsinlundar och magiska vyer.

Men jag vill påstå att Deia är en av Mallorcas vackraste platser med en hänförande utsikt.
Ett måste att besöka!

10 dagar känns länge när man landar, men dem går i ett rasande tempo och allt underbart är kort.
Som tur är återvänder vi i september för att gifta oss, eftersom Per friade på Mallorca ❤️

Nästa vecka blir det midsommarmat och härligheter på bloggen, stay tuned 🙂