Äntligen dags för kräftor 🥰
Då var det äntligen dags för att sörpla kräftor! Augusti är ju månaden för dessa delikatesser 😜
Jag älskar skaldjur! Om jag hade blivit tvungen att välja något att äta resten av livet så skulle valet bli lätt 🦀
Till mina kräftor vill jag ha en smakrik västerbottenost paj, två goda såser, en 18 månader lagrad prästost och en krämig brie samt gammal hederlig pain riche!
Kräftorna sköljs ner med ett utsökt Chateau Du Cléray Muscadet som gifter sig med de röda skaldjuren.
Sen avslutar vi hela härligheten med en pricken-över-i:t-cheesecake! Håll i kräfthatten säger jag bara 😊
Vad äter ni till era kräftor?
Här kommer recepten på mina läckerheter!
Rhode island på Cheflottas vis:
2 dl cremefraiche
1 dl majonäs
2 msk tomatpuré
2 msk gotländsk chilisås från Överste kvarn
2 msk rökig whisky
Blandas samman och smakas av med salt och peppar.
Aioli på Cheflottas vis:
Mixa en vitlökspasta på 3 msk matolja, 3 vitlöksklyftor och en näve färsk timjan samt en skvätt champagnevinäger.
2 dl majonäs
1 dl cremefraiche
Blanda samman och smaka till med salt och peppar!
Godaste västerbottenpajen
Pajdeg
50 gr smör
2 tsk mald kummin (ej finmald)
2 dl vetemjöl av kvalitet
1 msk iskallt vatten
Salt
Rör i hop, lägg i kylen och låt vila en timme, tryck ut degen i en form med löstagbar kant och förgrädda en kvart på 180 grader.
Smeten:
4 ägg
3 dl vispgrädde
300 gram riven Västerbotten ost
1 tsk dijon senap
Salt, vitpeppar
Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka av på 175 grader ca 30 min.
Avnjut den toppad med smetana, hackad rödlök och gräslök samt någon rom.
Krämig cheesecake med hallon och rosenvatten
1 pkt cranberries & oatflakes
2 msk esterella jordnötssmör crunchy
1 tsk malen kanel
30 gr brynt smör
2 msk rörsocker
3 stora ägg
300 gr Philadelphiacheese
3 msk rosenvatten
1,5 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl frusna hallon
Garnering:
Färska hallon
Candy fluff
Mynta