Okategoriserade

I samarbete med Cederströms såser!

 Denna bloggen är i samarbete med
Cederströms såser!

Calle Cederström kokar fantastiska dessertsåser på äkta grädde och smör, som det ska vara när det är på riktigt helt enkelt.

Kika in på hemsidan för att se var du hittar de smaskiga såserna:

https://www.cederstroms.com

Cederströms såser finns i tre smaker:
Choklad, kola samt saltlakrits.
För ett par år sedan skapade jag en bröllopstårta där en av fyllningarna var med mascarpone och saltlakrits i kombo med hallonmousse, vilket blev en stor succé.

Denna gång blev det en freakshake med Cederströms chokladsås, en äppelpizza med Cederströms kolasås och en vallmomandelkaka med Cederströms saltlakritssås.

Jag brukar säga att det bara är fantasin som sätter gränser och jag älskar att blomma ut i full kreativitet!
Att gå in i en skapandeprocess likt en konstnär som angriper sin färgpalett och canvas med fokus på att anrättningen ska vara en fröjd  både för öga och gom.
Som kock och kreatör vore man ingenting utan de redskapen!

Nu är jag i totalt bröllopsmode med bara en vecka kvar som ogift och levandes i synd 😂
Tacksam och lycklig över att jag lyckades träffa en prins så här på gamla dar, när man nästan gett upp hoppet 😉
Så nästa veckas blogg kommer att handla om Mallis och bröllopsbestyr 👰‍♀️🤵‍♂️❤️


Recept på Cheflottas freakshake med Cederströms chokladsås:

2,5 dl glass med kaffeböna
2,5 dl mjölk
0,5 dl chokladsås
2 tsk vaniljsocker
Mixa samman allt i en blender, det räcker till två shakes.

Tag fram ett högt glas eller en burk och ringla lite chokladsås på insidan och häll sedan upp shaken.
Nu är det dags att släppa lös freaken i dig! Less is not more i detta fallet! Gå bananas bara 🤩
Jag spritsade grädde runt glaset och placerade en munk ovanpå sen mer spritsad grädde, banan, godis och sås ! Love it!
Freakshakes till barnkalaset blir garanterat en hit!

Recept på Cheflottas äppelpizza med Cederströms kolasås:

( 6 portioner)

250 gr kyld smördeg
4 syrliga svenska äpplen
50 gr brynt smör
0,5 dl rårörsocker
1 msk färsk hackad rosmarin
0,5 msk riven ingefära

Sätt ugnen på 225°.

Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna.
Blanda det brynta smöret med ingefäran och pensla på äpplelsivorna, strö över socker och rosmarin.  Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Servera med en kula vaniljglass och ringla över rikligt med kolasås.

 

Recept på Cheflottas vallmomandelkaka med Cederströms saltlakritssås:

175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
4 ägg
2 msk finrivet citronskal (endast det gula)
1 dl pressad citronsaft
5 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
4 msk vallmofrö
2 tsk bakpulver

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser tillsammans med  2 msk vallmofrön i en skål och rör sedan ner i smeten.

Smöra och strö 2 msk vallmofrön i en kakform, ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 35–40 min.

Vispa smetana blandat med lite saltlakritssås till tjock konsistens, så att den går att ägga. Skär en snygg bit av kakan, lägg ett smetanaägg vid sidan och rippla med saltlakritssåsen och garnera med bär.

Detta var mina tre tips, hoppas ni provar något och att det smakar fantastiskt!

” Sökandet efter njutning och undvikande av lidande, är människans enda drivkraft”

/Cheflotta