Okategoriserade

Förkläde med tryck

Olika sorters deg

Har ni tänkt på hur många sorts deger det finns egentligen ?!  Och hur många använder just du ?

deg

Använder du jäst i en deg kan du baka en hel del bakverk och bullar. Men du kan också tillsätta jäst i din pannkakssmet / pannkaksdeg. Det är egentligen bara du som bestämmer vad du vill åstadkomma med din deg. Ska du jobba som bagare så kan du alltid använda dig utav förkläde med tryck dvs profilkläder och samtidigt göra reklam för dina varor och tjänster.

En annan bloggare som också alltid har på sig förkläde och bakar är Alexandra Grimaldi som faktiskt är släkt med Monacos kungahus. Även hon kommer starta ett eget varumärke och då också behöva profilkläder med eget tryck för att på bästa sätt marknadsföra sina varor och tjänster. Med tryck på kläderna får du never ending marknadsföring gratis. Kan det bli bättre?

Deg

Smördeg bakas av fetter såsom smör med jäsmedel och florsocker.

Curd degpajer innehåller en mindre mängd mjöl och huvudingrediensen är ostmassa eller mascarpone.

En smördeg kan vara söt me sylt eller strösocker. De kan också fyllas med vad du har hemma vare sig det är grönsaker, frukt, fisk eller vad du vill den ska innehålla.

Det som är viktigt när du gör en deg är att följa receptet du ska göra. Alla ingredienser och hur mycket som du ska använda är noggrant kontrollerat så att du ska få ett bra resultat.

Vissa deger ska röras runt fort och inte arbeta för mycket och vissa är totalt helt tvärtom och ska arbetas längre tid för hand eller i maskin för bästa resultat. Det beror helt på vad du ska göra. Både när det gäller deg till en middag eller om det är ett bakverk.

Är deg nyttigt?

Det kanske inte är det nyttigaste men det är viktiga B vitaminer i all mjöl som du använder för att baka. Man ska ej heller utesluta allt och tro på allt som nya trender visar. Trender ändras hela tiden så gå inte på allt nytt för nästa dag så kommer det nya trender och rön. Råd ska man lyssna på men man ska ej följa dem till hundra procent för då förlorar man sig själv på vägen. Finns inget dummare här i livet än att tro 100 procent på vad en annan person säger eller skriver. Det spelar ingen roll hur många som går ihop och jobbar för en tidning man ska ändå inte tro på allt som sägs eller skrivs. Följ ditt eget hjärta i alla dina val så hamnar du rätt till slut.