Okategoriserade

Snart halloween

sponsrat inlägg i samarbete med Fyndiq

Kul med Halloween!

Halloween är inte en svensk högtid från början, den har vi lånat från USA. Det är jättekul att vi börjar fira halloween mer och mer här tycker jag. Traditionen startade egentligen på Irland och tog sig vidare till USA på 1800-talet och nu vidare till oss.

När man är liten är det alltid kul att klä ut sig så det är väl superkul att barnen har fått en helg där de får göra det. Såklart blir det ännu mer spännande när man får klä ut sig till någonting läskigt. Det finns mängder av olika kostymer att välja på till halloween. Vill man inte klä ut sig kan man ju alltid göra någon läskig ansiktsmålning. Numera kan man på nätet hitta alla instruktioner man behöver för att göra en riktigt proffsig ansiktsmålning.

När jag hör halloween så tänker jag direkt på pumpor. Det är roligt att göra lyktor av pumporna. Det ser så fint ut i trädgårdarna och på balkonerna när det lyser i lyktorna.

Man kan också laga mat på pumporna. Rostade pumpafrön är jättegott och även rostad pumpa. Pumpasoppa, pumpapaj, picklad pumpa med mera, har man bara lite fantasi kan man använda pumorna till mycket. Det går faktiskt att använda pumpa i både maten och i desserten.

Det vore roligt att ha ett riktigt halloweenparty någon gång. En gryta som kokar, mat som ser läskig ut. Snacks i olika färger och former. Dekorera huset med spindelnät och figurer. Läskiga lampor och små gömmor med läskiga saker i. Precis så som man ser på film när de firar halloween. Riktigt så stort har det inte blivit här ännu, men det kommer nog tror jag.

Jag tycker att vi ska ta alla tillfällen vi kan till att fira och ha det lite extra kul och mysigt. Så passa på i år!