Okategoriserade

Gourmet i Palma!

Tillbaks på “brottsplatsen” för tredje gången detta pandemiår. Otroligt ändå att det funkat att resa och att vi har hållit oss friska. I dessa tider tar man ingenting för givet även om man är dubbelvaccinerad och haft covid.
Både jag och min man har ett stort matintresse och ville verkligen smaka riktigt bra mat i Palma.
Jsg hade uppmärksammat en artikel om Mallorcas enda Michelin chef Maca de Castro som nu satsat på en restaurang på järnvägsstationen vid Placa Espanya. Hon föddes 1981 och började som servitris på familjens restaurang i Alcúdia. Hennes medfödda intresse för mat förde henne till många platser och samarbeten med flera namnkunniga stjärnkockar. Hennes matlagning kallar hon “Free mallorcan cooking” och hon brinner för lokala råvaror, och det finns ju fantastiska sådana på ön. Ett besök på Mercat de Olivar (saluhallen i centrala Palma) där kan man strosa i timmar och njuta av sprakande färger bland grönsaker, frukter , kött och fantastiska fiskar. Det tröttnar man aldrig på!

Så vi besökte Maca de Castros restaurang Andana med höga förväntningar och blev verkligen inte besvikna. Vi beställde varsin musselcroquette, som var himmelsk. Därefter en magisk canneloni med kalvkind och avslutningsvis en otrolig bläckfisk med palsternackspuré. Höga fylliga smaker som bodde kvar i gommen länge efteråt.
Ett måste att besöka denna restaurang i Palma!!!

The Duke!
Jag hade bokat bord på The Dukte i Santa Catalina, mest för att jag aldrig varit där och hört mycket gott om stället. Och det blev total leverans även där!
Där startade mannen med en utsökt Negroni ( Campari, gin och söt vermouth) och jag beställde en mojito för jag älskar mynta. Till dessa blev vi serverade en grymt god olivtapenade med bönchips. Därefter blev det mexikanska pulledbeef tacos, guacamole med bananchips, hummus, tzatziki och lammspett. Alltså vilka fantastiska smaker. Rekommenderar  verkligen The Duke  om ni vill äta riktigt gott här. Boka dock bord och detsamma gäller på Andana!

Årets sista dag, ett nytt orört år ligger framför oss , jag hoppas ni alla får ett riktigt Gott slut och ett Gott nytt 2022! I kväll firar vi traditionsenligt med 12 vindruvor och champagne på Placa Cort i Palma. Det sägs att vindruvorna bringar lycka till nästa år!

HAPPY NEW YEAR/CHEFLOTTA