Okategoriserade

Bröllop och kärlek i Åre!

Bröllop i fantastiska Åre!

Jag blev tillfrågad och fick den stora äran att laga maten till Lina & Antoines bröllop i Åre.

Väldigt glad att jag faktiskt var ledig och hade möjlighet. Så jag och maken satte oss på tåget mot Åre, en resa på 6 timmar. Vi hade ingen lust att köra, så tåget kändes som en bra lösning.

Det var första gången för mig i Åre och vilken positiv upplevelse, dit åker jag mer än gärna igen. För trots att fokus låg på bröllopspresent så blev det ett par trevliga kvällar på byn med restaurangbesök på Parkvillan, Granen och Supper. Otroligt hög nivå på maten, fullsatt och folkligt.

Vi hann även med att åka kabinbanan och njuta av utsikten över Åreskutan. Boendet hade brudparet fixat med hänförande utsikt och bubbelpool utanför dörren, så härligt!

Bröllopet ägde rum uppe i Tegefjällbacken och efter ceremonin skidade brudparet ner till Restaurang Tegetornet som ägs av härliga “pizzamicke” som bakade pizzor till afterskin för bröllopsgästerna medans jag förberedde bröllopsmiddagen med god hjälp av duktiga Fredrik.

Det blev en mycket lyckad tillställning för ett lyckligt brudpar med långväga gäster från bl.a Frankrike, Holland, USA & Danmark.

Menyn 💕

Förrätt:

Lufttorkad anka, foie Gras, rökt valkött och röra på rökt renhjärta som serverades med lingonmajo, fröknäcke och tunnbröd.

Varmrätt:

Helstekt älginnerfilé, pommes Anna, vilt och rödvinssås, rökt blomkålspuré, romanesco, picklade trattkantareller och bakad snabbpicklad rödlök.

Dessert:

Lokala ostar från Skärvången med surdegsbaguette och kompott på hjortron från trakten.

Bröllopstårta:

Karamelliserad chokladmousse, lemoncurd, hallonsylt dekorerad med hallon, guld och ätbara blommor.

Låt kärleken slå rot/Cheflotta