Köksmaskiner

Airfryern har blivit den nya innemaskinen

Det går snabbt och enkelt om man har fantasi

Man ser airfryer överallt nu för tiden. Airfryern har blivit den nya innemaskinen. Både i reklam på tv, i sociala medier och tidningar. Den kan vara bra för dom som sitter i en husvagn, vill ha något snabbt men också för oss med familjer. Det skrivs om olika maskiner beroende på hur stor man vill ha, och ju större dom är ju dyrare är dom. För dom riktigt stora har ju en massa program att välja emellan, men dom gör också samma sak. Man sätter ju in tid och temperatur på dom. Tillbehören finns också att köpa nu på många sidor, men det går också att använda det man har hemma. Bara dom tål ugnsvärme så behöver man inte köpa alla dom där extra tillbehören.

Airfryern har blivit den nya innemaskinen

Jag har faktiskt köpt en egen airfyer som jag inte hunnit testa riktigt än. Det första vi gjorde var att testa att stoppa ner pommes frites i den som vi hade i frysen. Det var helt super. Vi lärde oss efter lite läsande att man ska röra runt lite bland dom i själva maskinen då våra satt fast lite i varann när dom var klara. Annars blev dom jättebra.

Airfryern har blivit den nya innemaskinen

Innan vi åkte till affären för att köpa en så har vi läst en massa tester som gjorts just på airfryer. Det finns en hel del olika tester som gjorts, men dom vi läst har ungefär samma resultat på dom bästa.

  • Cosori ligger långt upp på många listor
  • OBH Nordica ligger långt uppe på listorna dom också
  • Philips. är ett känt märke och har också fått bra testresultat

Vi köpte en Philips XXL. Den passade in hos oss när det gäller både form och stil i vårt kök. Det är självklart en smaksak, men den vi egentligen tänkte köpa som var XL tyckte vi inte om formen på. Men det är vad vi tyckte. Vi köpte inga tillbehör till den, men efter att ha testat maskinen först med pommes och idag med ett förbakat bröd så måste jag titta efter tillbehören och köpa.

Tillbehör till airfryer

Man kan ju använda “vanliga” former som är ugnsfasta i airfryern, men något som jag verkligen vill köpa är det dubbla grillstället. Det är ett ställ som man lägger / ställer ner i själva airfryern i två lager. Det är också grillpinnar med och jag är nyfiken på att göra grillspett åt oss. Både i kyckling och kött. Jag ska också titta vilka bakformer jag kan ställa ner i den som passar, men om jag ska vara ärlig skulle jag vilja ha den som man kan köpa till. Silikonformar för att göra bullar eller muffins har jag redan, men det följer tydligen med några när man köper bakformen. Sen finns det ju pizzaform också, men efter att ha läst vad andra gjort, så kan man lägga pizzan direkt ner i maskinen med det som medföljer från början, Ja, jag får se. Det ska bli spännande att testa denna maskin. Har du skaffat en airfryer?