Kött, Kyckling, Räkor

Grilla för allas smaker

När man inte vet vad alla tycker om

När man inte vet vad alla tycker om eller om du inte kan bestämma dig vad du ska bjuda på kan du grilla för allas smaker. För grilla är det som vi alla gör nu under sommaren. Självklart kan man både steka eller använda ugnen om man inte kan grilla. Tänk på att själva grillningen inte tar så lång tid utan det är förberedelserna som tar tid, så ha god tid på dig när det gäller att skära allt.

För att man ska orka ta både två och tre spett brukar jag skära köttbitarna mycket mindre än om jag bara gör en smak. Det är lite mer pilligt, men i slutändan blir alla nöjda när dom kan ta fler spett. Antingen kan du använda stålspett eller så blötlägger du träspett en timme före du ska sätta på allt.

allas smaker

Allas smaker

När jag bjuder på olika smaker brukar jag både ha fläskkött, rött kött och kyckling. Ibland blir det olika korvar också, men denna gång blev det wannabiräkor. Det är vad man har hemma eller vad man hittar i butiken. Vad man sedan har mellan bitarna kan variera i oändlighet. När jag använder lök brukar jag använda rödlök då jag tycker den är godare och inte är så frän i smaken som den kan bli ibland. När den färska löken har bra storlekar i butik använder jag dom. Sen kan du använda det du har hemma; paprika, tomater, svamp eller vad du tycker om.

Börja grilla det som tar längst tid. Kyckling och fläskkött ska ju vara klara rakt igenom, medans det röda köttet gärna ska vara rosa eller till och med lite rött i mitten. Försök att använda grillen till allt så har du koll på allt också. Jag har en panna som jag använde till potatisen, sparrisen och halloumin.

allas smaker