Kött, Kyckling

Wok med grönsaker

Ta vad du tycker om

En wok med grönsaker kanske kräver lite tid, men när du väl har den på din tallrik kommer du inte att ångar dig. Dessutom finns det inga regler vilka grönsaker som du ska använda eller hur mycket. Det bestämmer du helt och hållet själv. Det är därför jag tycker att det är så gott att göra en wok. Vad man sedan vill ha mer är också en smaksak. Antingen så har du bara grönsaker, eller så tillför du någon protein som du är sugen på. Lax, kyckling, nöt eller fläskkött-det är bara att välja.

En wok innehåller också nudlar av något slag

Det finns en del olika nudlar som du kan tillföra din wok efter att alla dina grönsaker är klara. Man kan kalla det för asiatisk pasta då den är gjord på deg som inte ska jäsa. Äggnudlar är den vanligaste sortens nudlar och den är gjord av ägg och mjöl. Sen finns det risnudlar som också gjort av mjöl men från ris och glasnudlar som är av stärkelse från mungbönor. Det som är bra med nudlar är att även om man är glutenintolerant så kan kan man äta antingen ris- eller glasnudlar.

wok

En wok innehåller vad du tycker är gott när det gäller grönsaker och protein. Det finns inga lagar eller måsten utan man kan ta vad man vill ha. För att woken inte ska bli för “torr” så är det gott att göra en woksås som du blandar ner i allt i slutet. Du kan också göra lite extra eller inte hälla på allt om du vill ha att hälla på efteråt i tallriken. En woksås är inte heller så avancerat att göra. Jag brukar blanda ihop rapsolja, soja, vitlök, tomatpure, honung och sweet chilisås. Man kan tillföra både ingefära och salladslök också om man vill ha och tycker om.

wok