Afternon tea, Te

Nutida afternon tea


Afternon tea är en gammal brittisk tradition med sina rötter i det förflutna och har genomgått en spännande förvandling för att passa dagens smak och stil. Där traditionella delikatesser möter moderna smaker. 

Traditionen möter innovation

Dagens Afternoon Tea har bevarat det bästa från det förflutna samtidigt som det har omfamnat moderna kulinariska trender. Vid sidan av de klassiska smörgåsarna med gurka och räkor, finner vi nu spännande fyllningar som avokado och hummus eller rökta lax med srirachamajonnäs. Denna fusion av traditionella och moderna smaker ger en ny dimension till upplevelsen.

Nya sätt att njuta

Scones är en absolut nödvändighet vid Afternoon tea och idag serveras de inte bara med clotted cream och sylt. Nya variationer inkluderar choklad- och apelsinscones, blåbärsscones och till och med ost- och chiliscones. Dessa nya smakkombinationer ger scones en uppfriskande twist som passar den moderna gommen.

Ett hav av tealternativ

Medan svart te är en klassisk favorit, har dagens Afternoon Tea utvidgat sitt utbud av tealternativ. Grönt te, örtte och fruktte har alla tagit plats på bordet, och det är inte ovanligt att se innovativa teblandningar som kombinerar olika smaker för att skapa en unik smakupplevelse. Jag är mycket stolt över mina egna kvalitetsteer.

En söt avslutning

Dagens Afternoon Tea skulle inte vara komplett utan en rad läckra desserter. Utöver traditionella bakverk som makroner och petit fours, har moderna Afternoon Teas inkluderat allt från chokladmousse i små glas till exotiska frukttartor och trendiga kakanapés. Den dekadenta sötsaken på slutet är fortfarande en höjdpunkt i upplevelsen.

Det moderna Afternoon tea är en kulinarisk upplevelse som hyllar traditionens rötter samtidigt som den omfamnar nutida innovation. Med smakfulla små rätter, uppfriskande scones, mångfaldiga tealternativ och dekadenta desserter, är dagens Afternoon Tea en njutning för alla sinnen. Så låt oss samlas och utforska smaker från det förflutna och nutiden i en stund av gemenskap och glädje.

 

Allt gott

Kristina