Gizzes svalkande Gazpacho

Nu passar denna svalkande grönsakssoppa perfekt,  denna underbara varma dag att svalka sig med!

Jag kom i kontakt med gazpacho en sommar när jag åkte till Spanien med min man och svärföräldrarna. Grönsaker är alltid fräscht som en härlig sallad med diverse goda tillbehör, men för att släcka törsten och fylla på med energi är denna dryck helt magisk för kroppen.

Eftersom jag älskar god mat och dryck är denna dryck eller soppa en riktig hälsobomb. Jag kommer att dela med mig en hel del recept som jag smakat av, en del med inslag av vego som är spännande och som jag känner att jag mår bättre av.

Nu vet jag ska lita på min egen magkänsla;) för jag är en sann optimist  och nu ska jag bli FRISKARE och visa kroppen vem som bestämmer över MIN HÄLSA!

Jag presenterar mig som en livsnjutare och jag ska besegra min objudna gäst MS, som jag ska mota steg för steg.

Här kommer receptet:
1/2 silverlök eller den löken du gillar
1 liten vitlöksklyfta
1 grön paprika
1 röd spetspaprika
5 kvisttomater
3/4 gurka
1 skiva vit surdegsbröd eller svarta bönor om du vill undvika vitt bröd
1 dl olivolja
1/2 dl vinäger (min favorit är sherryvinäger)
2 tsk salt
1 tsk mald svartpeppar

Gör såhär:
Vi börjar med att skala och grovhacka lök och vitlök.

Sedan skär vi gurkan i mindre bitar. Finhacka de färgsprakande paprikorna och spara gärna lite till en elegant garnering.

Mixa lök, vitlök, gurka och paprika med dom saftiga tomaterna samt olivoljan och vinäger till en slät soppa. Tillsätt salt och peppar. Nu är det dags att sila gazpachon och helst genom en finmaskig sil. Om du vill ha den extra kyld och god kan du även mixa med några isbitar.

Vill du ha den som en soppa så garnerar du den med finhackad gurka, tomat och rostade krutonger. Slutligen ringlar du över den goda olivoljan.

Buen provecho!

TILL SIST! GLÖM INTE ATT LEVA LIVET FULLT UT VARJE DAG. NJUT ÄVEN AV DIN CHOKLADBIT OCH LYSSNA TILL FÅGLARNAS SYMFONI!

 

 

 

 

 

2 comments / Add your comment below

  1. Hej Katarina,

   Det är det med:) Uppfriskande och energirikt.
   Det tycker jag att du ska prova.
   Du får gärna skriva och berätta hur din Gazpacho blev.

Lämna ett svar

Till startsidan