Bekämpa infektioner med Björnbär
Solen hälsar på en härlig söndag som denna 6 september 2020
Bären som jag handlar i vår favoritaffär Tempo i Viken avnjuter jag med kefir som är en av mina favoritkombinationer.

Björnbär mmm så gott
Björnbäret är en fettsnål källa till E-vitamin, som hjälper till att bekämpa infektioner. Eftersom jag är så intresserad av kropp och själ så följer jag flera sidor med forskning som i det här fallet handlar om björnbär.
De tros kunna minska risken för hjärtsjukdom. Bären innehåller vitamin C, fenolsyror och folat. Björnbären kan med fördel ätas färska, men även om man kokar dem så bibehålls E-vitaminhalten.
Björnbär är naturligt rika på antocyanin, den antioxidant som också ger bären dess mörklila färg. Antocyanin skyddar mot fria syreradikaler – framför allt solens UV-strålning och är gynnsamt för kärlhälsan. Äter du mycket av antioxidanten får du ett naturligt skydd mot blodproppar och demens.
MOTION
Jag med fler vet att det är viktigt med fysisk aktivitet och förutom min morgonyoga som jag verkligen längtar till tar jag en härlig promenad efter min lunch.
Men nu till hösten vill jag även prova lite fler alternativa träningsformer. Det som är super är att jag kan träna hemifrån genom att logga in på gymmets hemsida jag tränar på. Här kan jag välja och vraka vad jag är sugen på.
På tal om sugen på hmmm vad kan det bli till middag idag ?:)
Zucchinilasagne
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 600 g nötfärs eller annan valfri färs
- 2 msk olivolja
- 1 msk torkad basilika
- 1 msk torkad oregano
- 4 msk tomatpuré
- 3 msk vatten
- 3 dl vispgrädde
- 200 g riven ost, spara hälften till toppen
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt och mald svartpeppar
- 2 zucchini
-
Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med färsen i olja. Tillsätt örtkryddor. Häll i vatten och tomatpuré. Låt puttra 5–10 minuter. Salta och peppra efter smak.
-
Häll vispgrädde, ost och vitlök i en kastrull. Koka upp. Sänk värmen och sjud under omrörning fem minuter. Salta och peppra efter smak.
-
Sätt ugnen på 200 grader. Hyvla zucchinin tunt med en osthyvel och lägg zucchiniskivorna i en ugnsform med höga kanter så att botten täcks. Varva ostsås, köttfärs och zucchini. Avsluta med sås och toppa med riven ost.
-
Ställ in i ugnen 20 minuter eller tills osten fått färg.
2 comments on “Bekämpa infektioner med Björnbär”
Ett tips till sallader: dressing !
1msk sherry vinäger/ 1 tsk vit tryffel olja / 1/2 tsk flytande acasia honung ,lite chiliflakes o färsk citronmeliss.
Kör hårt syrran! Keep upp the good work🤩
Tack för att du delar med dig.