Okategoriserade

Börja Slow Cooka!

 

Idag ska jag inte komma med ett eget recept utan jag kommer att länka till en favorit på YouTube. Han heter Johan Hedberg och har kanalen Matgeek. För ca ett år sedan så tittade vi på ett inlägg som han hade lagt ut och det handlade om att göra en klassisk thai-gryta på kyckling fast som blir klar på 15 minuter istället för mycket längre. Det gäller alla maträtter som du kan tryck-koka. Ekologisk och kravmärkt kungligt kaffe online hittar du hos Wendelins kaffe.

För att göra detta så behöver man en tryck-kokare som heter Crock Pot Express. Jag och min man Joachim köpte denna kokare direkt och började laga mat i den. Extremt nöjda med den och allt blir så mycket lättare, godare och snabbare. Det finns en uppsjö med recept på Facebook och Youtube om hur man kan variera sin matlagning. Själv växte jag upp med en klassisk tryckkokare där det blev mycket kål-gryta med rårörda lingon och det gör vi fortfarande så ofta vi kan för att det är så himla gott! Skillnaden mellan den gamla och nya är att den nya har så mycket fler funktioner och möjligheter. Du kan till och med göra din egna yoghurt. Att ångkoka potatis istället för att koka i kastrull ge en otrolig smakskillnad plus at det går snabbare. Prova att ång-koka alla grönsaker så får ni uppleva hur det ska smaka egentligen.

Så ta er en titt på den bifogade länken och inse att ni har ett behov. Detta är inget sponsrat inlägg utan en varm rekommendation från oss som ni inte kommer att ånga att ni sett.

 

Matgeek lagar Thai-gryta med Crock Pot Express:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TrRaVztt9e8[/embedyt]

Här hittar ni en receptbank för Crock Pot Express:
https://crockpot.se/recept-tags/crock-pot-express/

Här kan ni köpa den:
https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/koksmaskiner-koksredskap/slow-cooker/crock-pot-57l-express-multicooker/1005284.9494/?gclid=CjwKCAjw2dD7BRASEiwAWCtCb13YVgxFnkJB1sAYAKymtj2DorITqcAKFSmLmfCutnGOZGXE6Fg9ARoCU8gQAvD_BwE