God och nyttig mat under 500 kcal!
I bland känner man att kaloriintaget behöver begränsas lite, det är en utmaning när man är utbildad kock och har lärt sig att laga mat med smör och grädde!
Det gäller att hitta andra smakförhöjare och leta inspo på nätet. Rätt ofta hittar jag recept som jag modifierar lite med en personlig twist och adderar ingredienser jag tycker passar för att göra rätten komplett. Nu har maken och jag bestämt oss för att försöka leva lite hälsosammare men unna oss en ätardag i veckan.
Jag tror inte så mycket på förbud, utan snarare att tillåta sig inom kontrollerade former. Vi försöker också komma i gång med träningen och just nu har jag träningsvärk från helvetet då jag körde body pump häromdagen. Men träningsvärk botas med mer träning, så upp på hästen igen bara!!!
Här kommer en härlig rätt jag lagade i veckan samt receptet på en god och mättande chiapudding som jag gjorde till mellanmål. Hoppas ni blir inspirerade!
Önskar alla en mysig helg och en trevlig nationaldag ❤️
Grillat kycklingbröst med sötpotatis, fetaost och tzatziki.
Kyckling
- 300 g Kycklingfilé Färsk
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 1 tsk Olivolja
Sötpotatis
- 300 g Sötpotatis
- 0.5 st klyftor Vitlök Vanlig
- 2 tsk Färsk ingefära
- 0.2 tsk Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 1 tsk Olivolja
- 40 g Färsk bladspenat
- 30 g Fetaost
- 0.5 st Citron – Eko
Tzatziki
- 1 dl Crème Fraiche Naturell Lätt
- 0.2 st Gurka
- 0.5 st klyftor Vitlök Vanlig
- 0.2 tsk Balsamvinäger Vit
- 1 krm Salt Fint
- 0.5 krm Svartpeppar Malen
Börja med att gnida in kycklingen med Bbq krydda, salt och peppar. Låt ligga en stund.
Skär sötpotatis i tärningar och lägg på bakplåtspapper, ringla lite olivolja , riven ingefära och vitlök, salt och peppar över och massera in allt i potatisen. Baka av i ugn på 175 grader ca 30 min. Riv gurkan och häll på salt för att “vattna ur den” låt ligga en stund och krama sedan ur all vätska med nytvättade händer och blanda sedan samman med övriga ingredienser. Grilla kycklingen på grilljärn på ganska hög värme för färg och sänk sedan värmen till 2:an och låt ligga ca 15 min på så sätt tillagas kycklingen långsamt och behåller sin saftighet. Denna blev helt perfekt!
En jättegod rätt som jag varmt rekommenderar!
Chiapudding med mango, blåbär, hallon och kiwi.
0,5 dl chiafrön
0,5 banan
1,8 dl mandelmjölk
Mixa banan och mandelmjölk och rör i chiafrön, ställ kallt och rör runt då och då. Låt gärna stå över natten. Varva pudding med frukt och bär i ett glas och njut av detta goda mellanmål i solens strålar ☀️